FRÅGOR & SVAR

 

VEM KAN ARBETA SOM VOLONTÄR?

Vi vänder oss till all tandvårdspersonal, även tandtekniker kan bli aktuellt i Tanzania där vi har ett litet labb för att utföra enkla protetiska tandersättningar. Studenter inom tandvårdsyrken är välkomna i mån av plats.


 

 VAD GÖR MAN SOM VOLONTÄR?

Projekten är inte statiska och varierar dessutom från land till land. Huvudsyftet är att jobba förebyggande för att långsiktigt kunna förbättra så väl oral som allmän hälsa. Du hittar mera information om varje enskilt projekt på vår hemsida.


 

 HUR ANSÖKER MAN OM ATT ARBETA SOM VOLONTÄR?

Du ansöker genom att skicka en anmälan till det projekt du vill delta i.  Aktuella projekt hittar du under ”samarbetsländer”. För att kunna delta måste man vara medlem i TLUG. Bli medlem, klicka här!


 

VILKA LÄNDER ÄR AKTUELLA ATT ÅKA TILL?

TLUG har pågående projekt i Filippinerna, Zimbabwe och Tanzania. Just nu är kliniken i Etiopien under renoveringen, vi hoppas på att kunna skicka grupper inom kort.
Projektet i Nepal är under utvärdering.

HUR LÄNGE ÄR MAN BORTA?

 Projekten varar oftast två veckor och äger rum två gånger per år. Det är ju standard upplägget skulle förändringar sker så tar man det individuellt.


 

 VEM STÅR FÖR KOSTNADERNA?

Volontärerna står för resa, kost och logi. Beror på land och vilka avtal vi har om boende på de olika platserna. Flygresan är den stora kostnaden och den variera ju också från gång till gång och från land till land.


 

VAD BETYDER SAMARBETSPARTNERS?

Det är organisationer som vi tycker bedriver bra projekt och som vi kan förmedla intresserade volontärer till men TLUG har inget ansvar för dessa projekt.


 

SKA MAN HA VISS ERFARENHET FÖR ATT ÅKA UT?

Det finns inget krav från TLUG:s sida men man bör känna sig trygg i sin yrkesroll.


 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail