Yang och Pran fortsätter arbetet i Nepal

Nepal, juni 2017

De två sjuksköterskorna Yang och Pran som arbetar på en liten primärvårdsklinik i distriktet Manang i Nepal fick i april utbildning av våra volontärtandläkare och är nu ute i skolor i distriktet för att utbilda lärare och barn i oral hälsa. De gör också fissurförseglingar o tandborstinstruktioner. Barnen får tandborstar och tandkräm vid besöken.

 


”Man får vara kreativ och hitta lösningar”

Läs gärna en artikel om vår volontär Maloue Kanth Eek och hennes arbete i fält.

Tandsting, Nr 2, 2017

 


Reseberättelse från Tanzania feb 2017

Tack till våra volontärer Ella, Lovisa, Olivia och Annethe som skrev en fantastisk text om deras upplevelse! Kom gärna och läs det, Klicka här!

 


 

”Prisad tandläkare: Vi kan hjälpa många i världen”

P4 Jönköping

Nikoo Bazsefidpay intervjuas av Hasse Pettersson, 2 maj 2017

 


Årets svenska kvinna 2017!

5 april

Grattis till TLUG- ordförande Nikoo Bazsefidpay för SWEA priset!

Nikoo Bazsefidpay har blivit nominerad och blivit utsedd till årets svenska kvinna 2017!

Vi citerar SWEA:s motivering till priset:

”Nikoos grundande av Tandläkare utan gränser bidrar till att gamla och unga i fattiga länder får tillgång till svensk tandvård vilket resulterar i bättre hälsa och ett bättre liv. Genom att exportera både akut tandvård och förebyggande tandvårdskunskap sprider organisationen en bättre tandhälsa i världen samtidigt som den sätter Sverige på kartan. Nikoo, som brinner för sin organisation, är en stark och orädd svensk kvinna som på ett utmärkande sätt för fram Sverige av i dag ute i världen och därför är en värdig mottagare till utmärkelsen Årets Svenska Kvinna 2017.”

Klicka här för att läsa hela artikeln!


Pressmeddelande

Christina Moliteus, sammankallande i kommittén för Årets Svenska Kvinna (ÅSK) annonserar årets pristagare! #sweainternational

Se video på instagram

 


Ny reseberättelse från Zimbabwe

30 mars

Vi tackar vår volontär Olivia Dahl som arbetade i vårt projekt i Zimbabwe i februari. Hon beskriver hur det är att arbeta med förebyggande åtgärder i landet, läs gärna hennes upplevelse! Klicka här

 


Tack alla som kom till årsmötet!

18 Mars

Vi vill tacka alla som medverkade idag!

        

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail