OM TANDLÄKARE UTAN GRÄNSER

 Tandläkare Utan Gränser (TLUG) är en oberoende och ideell organisation vars uppdrag är att verka i länder där munhälsan är eftersatt. Projektländernas befolkning erbjuds odontologisk vård, profylaktisk information och instruktioner som syftar till att förbättra både munhälsan och den allmänna hälsan. Genom långsiktighet ska projekten ha en positiv och kontinuerlig påverkan för så många människor som möjligt. På sikt ska organisationen arbeta med hjälp till självhjälp för att undvika en beroendeställning mellan berörda samarbetspartners och landet i fråga.

Idén till Tandläkare Utan Gränser föddes då några av styrelsemedlemmarna utan framgång sökte efter en svensk odontologisk hjälporganisation. Vi bestämde oss för att täcka behovet och efterfrågan på odontologiskt volontärarbete och startade Tandläkare Utan Gränser. Vägen fram till en registrerad organisation har varit lång och krävande. Idag är vår dröm verklighet och vi hoppas på många framtida projekt där vi kan nå ut till människor i behov av odontologisk vård eller stöd i världen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Hur jobbar TLUG?

Alla jobbar ideellt. Styrelsen har i uppdrag att leda och planera föreningens verksamhet samt att förvalta dess ekonomi så att långsiktig verksamhet kan bedrivas. Vi samarbetar med medlemmar som engagerar sig inom olika arbetsgrupper. Sponsorerna hjälper oss med de ekonomiska delen och även med material, instrument och läkemedel.

Jag vill engagera mig, hur gör jag?

Du är välkommen att bli del av oss genom att bli del av  våra arbetsgrupper. Vi söker alltid folk som vill hjälpa till med de olika uppgifterna. Skicka gärna intresseanmälan till info@tandlakarautangranser.se 

Arbetsgrupper

TLUG behöver alltid personer som vill engagera sig inom de olika arbetsgrupperna, vill du vara med?

Läs mer

Sponsorer

Tack till alla våra sponsorer, TLUG har som huvudsponsorer Smile Tandvård, Plandent och Apoex